Natura 2000-gebieden importeren als zoekgebied

Stap 1. Zet de Natura 2000-laag aan in het Uitvoerportaal

Klik links op kaartlagen, NDFF Ecogrid en zet een vinkje bij Natura 2000. U ziet nu alle Natura 2000-gebieden in Nederland in verschillende kleuren op de kaart verschijnen.

Stap 2. Zorg ervoor dat de laaginformatie kan worden aangeklikt

Links in het kaartvenster ziet u vier knoppen onder elkaar. De onderste is een oog, dit betekent dat waarneminginfo is geselecteerd. Als u 1x op deze knop klikt wordt het een knop met drie lagen. Dit betekent dat laaginfo is geselecteerd. Deze modus heeft u nodig om Natura 2000 gebieden als zoekgebied te importeren.

Stap 3. Selecteer het gebied van uw interesse.

Zoom in op het gebied wat u wilt selecteren, en klik er 1 x op. Er verschijnt een venster met informatie over het Natura 2000-gebied. In het voorbeeld is dit Botshol.

Stap 4. Kopieer en plak de WKT string van het Natura 2000-gebied

U kunt in het informatievenster naar beneden scrollen. Als u dit doet ziet u daar staan: N2000-grens als selectiegebied? En daaronder een korte uitleg hoe dat moet. Selecteer de tekst die begint met 'POLYGON' en kopieer deze.

Stap 5. Importeer het Natura 2000-gebied als zoekgebied

Klik bovenaan in de oranje balk op 'Kaart' en vervolgens 'Zoekgebied Importeren'. Kies voor 'WKT' (Well Known Text). Vul bij 'Projection' 28992 in (u kunt dit selecteren uit een lijstje als u op het pijltje klikt). Klik in het vak 'Data' en plak de WKT gegevens die u uit de Natura 2000 laaginformatie had gekopieerd. Klik vervolgens op 'Zoekgebied importeren'.

U kunt dit zoekgebied nu gebruiken voor uw zoekopdrachten in de NDFF! En het is natuurlijk ook mogelijk deze zoekopdracht op te slaan in Mijn NDFF.

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.