Exports weergeven in excel

Via het uitvoerportaal van de NDFF is het mogelijk om verschillende soorten exports te maken: een shapefile (shp), een microstationbestand (dgn), GoogleEarth-bestand (kml) en een kommagescheiden bestand (csv). Veel gebruikers willen de exports kunnen raadplegen met behulp van Excel. Dat kan eenvoudig op de hieronder beschreven manieren.

Via de shapefile-export (shp)

Exporteer de gewenste zoekopdracht in het shapefile-formaat. De export bevat dan meerdere bestanden, waaronder een dbf-bestand. Dit bestand kunt u eenvoudig openen in Excel. Na openen kunt u het bestand opslaan in het xls-formaat.

Via het kommagescheiden bestand (csv)

Exporteer de zoekopdracht in het csv-formaat. Open vervolgens een leeg bestand in Excel. Kies daar voor de optie 'externe gegevens toevoegen' (afhankelijk van de versie van Excel vindt u deze optie onder de kop Data of Gegevens) en voeg dan het csv-bestand toe als tekst. Nadat u in de wizard heeft gekozen voor de komma als scheidingsteken, wordt het bestand op de juiste manier in excel weergegeven. Om het bestand later opnieuw eenvoudig te kunnen openen, kunt u het bestand vervolgens Opslaan als xls-bestand.

Meer informatie over het uitvoerportaal en het exporteren van bestanden vindt u in de handleiding.